„Consolidarea Centrelor de Operațiuni de Securitate (SOC) împotriva amenințărilor cibernetice care evoluează permanent”, acronim CYBERGUARD
Proiectul este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul Europa Digitală (DIGITAL), în cadrul apelului DIGITAL-ECCC-2024-DEPLOY-CYBER-06, acțiune tip DIGITAL JU Simple Grants.
36 luni, începând cu 1 decembrie 2024.
7.690.250,50 euro, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 3.845.125,25 euro.
Coordonator: I-ENERGYLINK SRL (I-ELINK) - România
Proiectul CYBERGUARD abordează complexitatea crescândă a amenințărilor cibernetice care vizează sectoare de infrastructură critică, cum ar fi sectorul de Transporturi, Energie, Finanțe, Maritim, Guvernamental și Sănătate. Punctul cheie al acestei abordări este implementarea strategiilor sofisticate de apărare și atac conduse de experți specializați în AI și a tehnologiilor generice. Aceste strategii sunt înrădăcinate în identificarea timpurie a incidentelor cibernetice și în schimbul continuu și interactiv în timp real de informații vitale, facilitat de aplicațiile și tehnologiile AI de vârf.
Ca răspuns la cererea de proiecte a Comisiei Europene privind tehnologiile generice pentru Centrele de Operaţiuni de Securitate (SOC), proiectul "CyberGuard" prezintă un concept tehnic axat pe integrarea tehnologiilor avansate pentru a consolida capacitățile SOC în detectarea, prevenirea și răspunsul la amenințările cibernetice.
Proiectul CyberGuard cuprinde o abordare cuprinzătoare, utilizând metodologii de ultimă oră în analiza malware, testarea penetrării, detectarea escaladării privilegiilor, cercetarea și atenuarea atacurilor care vizează Modele Lingvistice Mari (LLM) și atacuri contradictorii în modelele de învățare a mașinilor utilizate și utilizate în Centrele de Operațiuni de Securitate. În plus, proiectul acordă prioritate dezvoltării de soluții scalabile și interoperabile, facilitând integrarea fără probleme cu infrastructura SOC existentă și cu instrumentele de securitate terțe. CyberGuard pledează pentru o abordare colaborativă, încurajând parteneriatele cu părțile interesate din industrie, mediul academic și agențiile guvernamentale pentru a împărtăși cunoștințele și cele mai bune practici în domeniul securității cibernetice.
Prin promovarea schimbului de informații și a cooperării, CyberGuard urmărește să sporească rezistența SOC împotriva amenințărilor cibernetice care evoluează permanent. În cele din urmă, obiectivul proiectului este de a oferi SOC-urilor instrumentele și expertiza necesare pentru a proteja în mod eficient activele digitale și infrastructurile critice împotriva atacurilor cibernetice.
CyberGuard se angajează să îmbunătățească infrastructura de securitate cibernetică în diferite organizații, cu scopul de a anticipa, detecta și atenua în mod proactiv amenințările și vulnerabilitățile cibernetice. Prin integrarea unei game de tehnologii și metodologii avansate, CyberGuard încearcă să avanseze în mod semnificativ poziția de securitate a organizațiilor.
Romgaz face explorare geologica in scopul descoperirii de noi zacaminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zacamintelor din portofoliul companiei, depoziteaza subteran gaze naturale, efectueaza interventii, reparatii capitale si operatii speciale la sonde si asigura servicii profesioniste de transport tehnologic.